Om Esther

Esther - more than beautiful  

​Esther´s 3 produkter er alt rigeligt til en sund og god hudpleje, og kan enten bruges alene, eller sammen med dine øvrige hudplejeprodukter. Der er brugt rå, rene, naturlige råvarer som kan kombineres med andre hudplejeprodukter. Valget af råvarer er især de fine/lette olier som giver huden naturlig fugt og pleje.  
Råvarerne er udvalgt med omhu og er kendt fra tidernes morgen som ´hudens bedste venner´ så som: sheabutter - arganolie - jojobaolie - mandelolie og E-vit.

Værdibaseret og bæredygtige råvarer er udvalgt ex. Shea butter - Vitellaria paradoxa (sheatræet). Kvinder samler Shea nødderne, som forarbejdes ved at knuse og formales for at få den fine og rige sheasmør - som bruges i Esther´s hudpleje.   

Om Karen - ejeren af Esther-more than beautiful serien
Mit navn er Karen Krogh, uddannet Cidesco kosmetolog og er tidligere formand for Dansk Kosmetolog forening.
Jeg har boet i Syd-Frankrig, Californien, København og altid været tæt på havet, byen og lufthavnen.

Har arbejdet i hudpleje industrien via DermaNor AS - Norge´s største leverandør med afdeling i DK.

Har rejst, set og hørt mange varierende ´hudpleje-tips´ - som er blevet fortalt, senest af hudpleje industrien, hudlæger, skønheds-bloggere, men også helt tilbage til Dronning Esther´s tid

Esther - more than beautiful er inspireret af Dronning Esther fra det Gamle Testamente - Esther´s Bog

Lad dig ikke ´nøjes´ med at ´se godt ud´ - find din mission i livet!

Esther kunne have valgt at ´nøjes´ med at være dronning. ´Nøjes´ med at se godt ud, men bruger i stedet både hoved og hjerte, og ender med at være med  til at redde sit folk. Hun er modig, klog, værdig og smuk. Hun er mere end smuk, og jeg ser hende og fortællingen, som en værdifuld ´rollemodel´ her i vores tid. 

Esther - more than beautiful - Etableret. 2014 - Esther 4:14 


Historien om Esther
Den unge Esther kommer som flygtning til Susa, i det tidligere Persien. Kongen har udstedt en skønhedskonkurrence, da han har brug for en ny dronning. Fra hele landet kommer unge kvinder ind til Borgen i Susa, og de skal gennemgå tolv måneders skønhedskur ´i olier og balsam´, inden de kan fremstå for Kongen og udvælges til ny Dronning - hans første dronning Vasti er netop blevet afsat - da hun ikke adlydede Kongen.  

I borgen i Susa, bor Mordokaj, som er jøde. Han var ført bort fra Jerusalem sammen med de andre jødiske landflygtige - deriblandt Esther, som han var værge for, da hendes forældre var døde.

Da Kongens ord og lov er blevet modtaget blev også Esther hentet til Kongens Palads og kom under opsyn sammen med alle de øvrige kvinder i Kongens Harem. Her sørgede man straks for deres skønhedskur og forplejning. Esther havde ikke fortalt hvilket folk og hvilken slægt hun tilhørte, for Mordokaj havde sagt hun ikke skulle sige det. Han passede godt på hende, ved hele tiden at være i nærheden af Paladset.
Efter de tolv måneder, skønhedskuren tog, skulle Esther fremstå for Kongen - lige som alle de øvrige kvinder skulle. 
Esther ´vakte yndest´, og Kongen blev forelsket i hende. Han satte det kongelige diadem på hendes hoved og gjorde hende til dronning.

Det gode og det onde
På Borgen boede også Haman, og Kongen forfremmede ham til at lede alle sine stormænd. Alle kongens hoffolk kastede sig på knæ for Haman, for det havde kongen befalet, men Mordokaj kastede sig ikke på knæ. Det fyldet Haman med vrede og han ville ikke nøjes med at lægge hånd på ham, men det skulle gå ud over hele hans folk og Haman ville udrydde alle jøder. 

Haman ville give mange sølvpenge til Kongen for at få lov, og ved at kaste lod, blev det bestemt at i den tolvte måned, måneden adar, kunne man dræbe, røve og plyndre. Der blev sendt befaling til alle provinser, udstedt af Kongen - og der blev forfærdelse i Susa.

Mordokaj flænger sine klæder, går i sæk og akse, skreg højt og bittert. Esther hører om det og bliver skrækslagen. Hun sender ham nye klæder, men han vil ikke tage imod dem. Esther bliver bekendt med hele historien og han nævner den nøjagtige sum penge, som Haman har lovet at skaffe til kongens skatkammer ved at tilintetgøre jøderne. 

Mordokaj skriver til Esther at hun skal gå til kongen for at bede ham om nåde og gå i forbøn for sit folk. Esther gav svar tilbage at enhver mand eller kvinde, som uindbudt kommer til kongen i den indre gård, gælder kun én lov: døden! Kun hvis kongen rækker sit guldscepter ud mod ham, skal han beholde livet. Men nu er jeg i tredive dage ikke blevet indbudt til kongen!

Esther 4:14 - vigtigste afsnit 
Svaret tilbage var barsk - og lød: ´Bild dig ikke ind, at du som den eneste af jøderne kan redde livet, fordi du er i kongens palads. For hvis du virkelig tier i denne situation, vil der komme hjælp og redning til jøderne andentstedsfra; men du og dit fædrenehus vil gå til grunde. Og hvem ved, om det ikke var med henbllik på en situation som denne, du opnåede kongelig værdighed?  (Esther´s bog 4:14)

Esther sendte da dette svar: `Gå hen og sammenkald alle jøder, der befinder sig i Susa, så I kan faste for min skyld; I må hverken spise eller drikke nat eller dag i tre døgn; på samme måde vil også jeg og min piger faste. Derefter vil jeg gå til kongen, selv om det er mod loven. Skal jeg dø, så lad mig dø!`

Den 3. dag iførte Esther sig sit kongelige skrud og stillede sig op i den indre gård. Kongen sad på sin kongetrone i det kongelige palads lige ud for indgangen til paladset. Da kongen nu så dronning Esther stå ude i gården, fandt hun i nåde for hans øjne. Kongen rakte sit guldscepter, som han havde i hånden, ud mod Esther og hun trådte nærmere og berørte spidsen af scepteret. 

`Hvad vil du dronning Esther? Hvad er dit ønske? Om det så er halvdelen af kongeriget, skal du få det. Men Esther sagde: hvis det behager kongen, vil kongen i dag, sammen med Haman, komme til det gilde, jeg har beredt for ham. Kongen sagde: Send straks bud efter Haman, så det kan blive, som Esther har sagt. 

Strategi med hjerte og hjerne
Esther fortæller ikke under denne middag, hvad hendes mission er, men indbyder i stedet til endnu en middag dagen efter. 

Haman er glad og fornøjet efter middagen, men han ser Mordokaj i kongens port, og da han ikke rejser sig for ham, bliver han fyldt af vrede og fortæller hans hustru om forløbet. Hun foreslår han rejser en halvtreds alen høj galge, så han i morgen kan få Mordokaj hængt. 

Sammen nat kan kongen ikke sove og han gav ordre til at hente krøniken over mindeværdige begivenheder. Det viste sig der var skrevet om Mordokaj der tidligere havde reddet kongen fra to dørvogtere som ville lægge hånd på kongen, og han spurgte: Hvilken hæder og ære blev der vist Mordokaj til gengæld? Der blev ikke gjort noget for ham - svarede de.

Haman var netop kommet ind i den ydre gård for at bede Kongen om at få Mordokaj hængt. Men Kongen spurgte ham nu om noget andet: Hvad bør der gøres for en mand som kongen ønsker at hædre?

Haman tænkte det måtte være ham selv og svarede: Man skal bringe ham en kongelig dragt, som kongen selv har haft på, og en hest, som kongen selv har redet og han skal føres over byens torv til hæder og ære for alle.

Hædring og afsløring
Kongen sagde: Skynd dig at tage dragten og hesten og gør som du har sagt, med jøden Mordokaj der sidder i kongens port. Haman gjorde som der blev sagt, men skyndte sig bagefter hjem i sorg. Han bliver dog umiddelbart efter hentet til Esther 2. middag.

Under middagen spør´ kongen igen Esther - hvad er dit ønske? Og her bér hun for sit liv og for sit folk - for mit folk er solgt til at blive udryddet, dræbt og tilintetgjort. Kongen udbryder: Hvem er han og hvor er han, som er kommet på den tanke at gøre det? Og Esther svarede: En fjende og modstander, den onde Haman der!

Da blev Haman grebet af rædsel for kongen og dronningen. Kongen rejste sig i vrede fra vingildet og gik ud i slotsparken, men Haman blev stående for at bede for sit liv hos dronning Esther. Da kongen kom tilbage lå Haman hen over divanen, hvor Esther lå. Da sagde kongen: Vil du ovenikøbet forgribe dig på dronningen her i huset, hvor jeg er tilstede? Da kongen havde udtalt dette ord, tilhyllede man Hamans ansigt og en af kongens tjenere fortalte om den galge som Haman havde lavet til Mordokaj - og Kongen sagde: Hæng ham i den!

Folkets redning
Samme dag gav kongen Haman´s hus til dronning Esther og Mordokaj fik ved et møde med kongen fortalt hvordan han var i familie med hende. Kongen tog sin signetring, som var frataget Haman, og overdrog den til Mordokaj. Så kastede Esther sig for kongens fødder og bad om at få den onde plan afvæbnet. Kongen bér Esther og Mordokaj om at skrive hvad de vil der skal ske med deres folk. 

Kongen har tilladt jøderne i hver enkelt by at samles og forsvare deres liv. Slutningen er ret voldsom,  hvor jøderne hævner sig med en krig og læs evt. Esther´s bog, hvis du vil kende det hele.

Det helt unikke ved Esther´s bog er at Gud ikke er nævnt én eneste gang. Men man fornemmer hvordan der bliver ´grebet ind´ og min mission med at bruge Esther som rollemodel i en hudplejeserie, er at hendes mod, værdighed og klogskab langt overstiger hendes skønhed.